Banner

Terugblik: bedrijfsbezoek ECOstyle en Ecomunitypark

Terugblik: bedrijfsbezoek ECOstyle en Ecomunitypark

Op 17 februari 2016 hadden dertig JNO'ers een kleine primeur. Zij brachten als eerste een bezoek aan het nieuwe kantoor en magazijn van ECOstyle én Ecomunitypark in Oosterwolde. ECOstyle is een familiebedrijf en ontwikkelt sinds 1967 natuurlijke en organische producten voor (hobby)tuinders. Daarnaast zitten ook diervoeding en dierverzorgingsartikelen in het assortiment. Al deze producten worden geproduceerd op basis van eigen receptuur en hebben één ding gemeen: de producten zijn natuurlijk en daarmee ecologisch verantwoord. 

Inmiddels staat de derde generatie aan het roer en vanuit de nieuwe vestiging op het Ecomunitypark (ECOstyle is het eerste bedrijf dat zich hier heeft gevestigd) wordt gewerkt aan de verdere groei van de onderneming. Innovatie is daarbij erg belangrijk. Zo wordt er constant gewerkt aan betere producten, die steeds duurzamer zijn. Een voorbeeld daarvan zijn meststoffen die gedeeltelijk bestaan uit micro-organismen, die van nature al in de bodem voorkomen. Door deze natuurlijke toevoeging werkt de betreffende meststof zo'n twee keer sneller.

Ecologische werklandschap

Ook kennisoverdracht is binnen ECOstyle van groot belang. Vanuit die gedachte is het idee ontstaan om een ecologisch werklandschap te creëren waar innovatie en ondernemerschap centraal staan; het Ecomunitypark. Hier krijgen bedrijven de mogelijkheid om samen te werken en synergie te creëren. Maar ook kennisinstellingen, start-ups en andere partijen worden aangehaakt. Vanuit de balans tussen ecologie en economie wordt hier een omgeving voor innovatie, met aandacht voor mens, milieu en omgeving, gecreëerd. De bedoeling is dat de hele regio gaat profiteren van de innovatiekracht van het Ecomunitypark.

Uiteraard kregen de aanwezige JNO'ers ook een uitgebreide rondleiding door het nieuwe pand en magazijn van ECOstyle. Het lag in de lijn der verwachtingen dat bij de bouw hiervan alles zo duurzaam mogelijk is gedaan. Inmiddels staat het nieuwe pand zelfs in de top-3 van meest duurzame gebouwen in Noord-Europa. En hoewel het Ecomunitypark zelf nog volop in ontwikkeling is en de groene uitstraling (door het nog ontbreken van beplanting) nog niet helemaal tot zijn recht kwam, hebben we een mooi beeld gekregen van het natuurlijke, inspirerende werklandschap dat hier aan het ontstaan is. 

Een uitgebreide terugblik in beeld vind je op Facebook